3. dan

 Pozdravljeni! 

Tretji dan sva se s Katjo zgodaj zbudili (Katja Bergant in Rebeka Berčan), ter se odpravili na delovno mesto slaščičarno Glorija, kjer sva pričeli prvi dan dela. V slaščičarni so naju toplo sprejeli in nama pokazali delovno mesto, ter potek njihovega dela. Najprej sva delali neke vrste njihovih prest. Nato sva glazirale piškote iz krhkega testa, na videz so bili živo rumene barve.





 Ema Čož in Satja Vogrin sta pričeli z delom malenkost pozneje. Pobrali so ju pred hotelom in odpeljali na delovno mesto v slaščičarno Padaria Pastelaria Do Alivio. Tudi njiju so prijazno sprejeli. Pokazali so jima nov način izdelave ter oblikovanje kruha. Vse pa smo se soočile z novim izzivom, namreč Portugalci niso tako vešči v znanju angleškega jezika. Po opravljenem delu smo se vrnile v hotel kjer smo se odpočile do kosila. 



 Za kosilo smo se odpravile v mesto, kjer smo pojedle solatni krožnik, bilo je zelo dobro. Ponovno smo občutile izjemno prijaznost Portugalcev, sej smo za kosilo celo dobile popust. Po napornem dnevu smo si še privoščile skodelico kave. 

               




Nato pa smo se z profesorjem odpravili v nakupovalni center Braga Parque. Pot do Braga Parque je bilo celo doživetje saj smo rabili prečkati most čez obvoznico, opazile smo še več svečanih cerkva in hiše okrašene z barvitimi ter očarljivimi ploščicami. Nakupovalni center je bil velik, zato smo se v njem skoraj zgubile. Opazile smo, da imajo veliko trgovin za mlajše otroke. Po končanem nakupovanju smo se odpravili nazaj v hotel, kjer smo za zaključek dneva pojedle odličen in sočen mango. Slišimo se jutri!

              



Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

1. dan

2. dan

4. dan