4. dan

 

Pozdravljeni! 

Četrti dan se je pričel tako, da so nas zjutraj pobrali izpred hotela ter odpeljali na delovno mesto. Z Emo (Ema Čož in Satja Vogrin)  sva prispele v slaščičarno, kjer naju je že pričakalo delo. Najprej sva brizgale maso za kokosove poljubčke v papirnate modelčke, nato sva se lotile oblikovanja raznih pekovskih izdelkov. Nad delom sva bili zelo zadovoljene, opazile pa sva da se njihove delovne navade razlikujejo od naših. Delo opravljajo na zelo preprost način in uporabljajo zelo malo slaščičarskih pripomočkov ter zastarele naprave.

                                                                                                      

 Medtem časom sta studi Katja in Rebeka prispeli na delovno mesto, kjer sta spoznale razne nove okuse in pridobile nove izkušnje. Naučili so ju kako izdelati njihovo tradicionalno sladico Pastel de nata. Na delovnem mestu smo se vse počutile udobno in sprejeto saj so Portugalci izjemno gostoljuben narod

 Po delu smo se odpravili na kosilo, nato pa smo odšli na ogled gracioznega grada Guimarães. Grad je bil postavljen v 10 stol. Mesto se imenuje »rojstni kraj portugalske« saj se je v Guimarãesu rodil prvi portugalski kralj. Ogled nam je popestril profesor saj si je zapomnil zgodovino gradu in nam jo na zanimiv in zabaven način predstavil. Po ogledu pa smo se sprehodili po mestu, ki je bilo prav tako očarljivo. Dan je bil delaven in poln novih doživetji, zdaj je pa že pozna ura zato rabimo počitek, saj se jutri odpravljamo na izlet v Porto.





Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

1. dan

2. dan